Menü

Az összes blogbejegyzés látható

Önnek Picatinny vagy Weaver sínszerelékre van szüksége?

  • picatinny weaver szerelék blog kezdőkép
Melyek az alapvető különbségek a két szereléktípus között? Amikor egy optikát szeretnénk rögzíteni a fegyverünkre, - bármilyen típusút- ehhez a legújabb megoldás a sínes rendszer. A legjobbak speciális acélból készültek, de a piacon találhatunk jókat alumíniumból is, amelyeket kisebb kaliberekhez és nem túl nehéz optikához ajánlott használni. A klasszikusok -...

Címkék : szerelékek, weaver sín

Guinness Rekord Contessa szerelékkel

  • rekordkísérlet
Bámulatos, amit ez a fiatalember csinált! Teljesített Guinness Record-kísérlet! Vajon mennyi gyakorlás és milyen sok év vadásztapasztalata kell ahhoz, hogy ez meg merje próbálni? Mi megemeljük előtte a kalapunkat!


A lőtéren

  • löterenfoto2
A vadászok nagy része ritkán ellenőrzi a golyós fegyver beállítását. Ez egy nagyon súlyos hiba. Különféle okai lehetnek annak, hogy a fegyverek elállítódnak egyik évről a másikra. Lehet az ok pl. egy ütés, amelyet a tulajdonos nem vett észre. Néha azonban az ok a fémek sajátos tulajdonságának köszönhető, így...


A 6,5 mm-es kaliberek családja lőtéri lövészethez (és vadászathoz is)

  • 6 5 mm foto 1
Az utóbbi időben- sok év után- amikor a .308-as kaliber volt egyeduralkodó, először az amerikai, majd az európai lövészek is elkezdtek kisebb kaliberek felé orientálódni, főleg a 6.5 mm körüliekre.

Címkék : 6.5 kaliber, lövedékek

A lengő cső

  • lengò csò foto
Ahhoz, hogy egy cső pontos tudjon lenni és főleg, hogy megőrizze az érzékenységét a hő kiugrások ellen, szükséges, hogy lengő legyen, azaz ne legyen semmilyen kapcsolati pont - legalább - a töltényűr vége és a csőtorkolat között, legalábbis a standard kaliberek esetében. Azért, hogy tényleg lengő legyen, a fegyvercső...

Címkék : lengő cső

A hosszbordázott fegyvercső

  • flutted2
A hosszbordázott fegyvercső (Fluted barell) Azokról a fegyvercsövekről van szó, amelyeknek különböző hosszanti barázdája van, amely kb. 10 centiméterrel a töltényűr után indul és kb. 5 centire a csőtorkolat előtt végződik.


Az új golyós cső bejáratása

  • csőtisztitasvágott
A golyós fegyverek esetében, főleg a versenypuskáknál, célszerű bejáratni a csövet az első "valódi" lövések előtt. Hogyan szokás ezt végrehajtani? Miért fontos, és miben segít a "bejáratás"? A cikkből kiderül.


Moly bevonat - Hasznos vagy csak szép?

  • molybevonatosgolyó
Az utóbbi években a figyelem középpontjába került egy fémipari területen évtizedek óta ismert kémiai termék a molibdén-diszulfid. Ez a termék, első látásra a grafithoz hasonló, nagyon finom fekete por. Fő jellemzője rendkívüli kenőképessége magas hőmérsékleten, nyomás alatt és szárazon.

Címkék : golyó, moly bevonat