Hasler prémium lövedékek

A monolit Hasler mag ” De Pasquale Giuseppe” lövész és többszörös olasz bajnok pontlövő ötletéből született. Ez a lövedék évekig tartó próbák, tapasztalatok, ballisztikai kísérletek eredménye.

Tanácsok az újratöltéshez

Mivel a Hasler lövedékeknek különleges a szerkezete, a paraméterek és az újratöltési dózisok is eltérnek egy kicsit a standard lövedékekétől. Ezért azon túl, hogy  saját tesztelésű lőszerekről van szó, közzéteszünk ”recepteket” is az újratöltéshez.

A réz monolit Hasler lövedék gyűrűs szerkezetének köszönhetően kicsivel kisebb átmérővel rendelkezik, mint a cső által megkívánt kaliber. Csak a lövedék felületén található gyűrűk kerülnek teljesen kapcsolatba a csővel , amíg a lövedék testének a többi része nem. Így amíg a hagyományos lövedékek a cső teljes profilját érintik, jelentős súrlódást okozva és ebből adódóan sok hőt és nagy ellenállást kifejtve, a Hasler lövedékek garantálják a kisebb súrlódást és a nagyobb sebességet. Ez lehetővé teszi, hogy gyors lőport használjunk és megvédjük a csövet a túlzott traumáktól. Nagyon pontos lövéseket tudunk elérni minden kalibertípusnál, anélkül, hogy meghaladnánk a várható maximális nyomást.

A Hasler egy alulkalibrált mag

A Hasler egy alulkalibrált mag, amely gyűrűkkel van ellátva és kihasználja a nagy kaliberű csövek által használt rendszert és óriási előnyöket nyújt a pontosság kedvelőinek:

  • Alacsony (mozgásbeli) súrlódási tényező a lövedék és a fegyver csöve között, mivel az érintkezési felület a gyűrűk és az ormózat között sokkal kisebb, mint a hagyományos fegyverek esetében.
  • Nagyon magas ballisztikai együttható, amely ha összeadódik egy alacsonyabb súrlódási tényezővel, magas sebességet tesz lehetővé, ebből következően nagyon  pontos lövéseket kapunk, rövid csővel is.

A cső kopásának jelentős csökkenése, ami a kisebb érintkezési felületnek és a lövedék jobb csúszásának köszönhető.

Top minőségű anyagok és egy kidolgozott forma, hogy a legnagyobb pontosságot  kapjuk, akár a sportlövészetben, akár a vadászatban, amelyekben a Hasler kitűnő eredményt nyújt.

  • A standard súlyeltérés kisebb, mint egy tized grain  és a relatív méreteltérés kisebb mint +/-3 micron darabonként.

A Hasler mag mindig a legjobb eredményeket adta az összes tesztelt kaliber és cső esetén, kivéve a poligonale bordázott csöveket, amelyek esetében nem tanácsoljuk a magjaink használatát!!!

ÚTMUTATÓ AZ ÚJRATÖLTÉSHEZ

A Hasler lövedékeknek két tartó gyűrűjük lehet és plusz egy vezetőgyűrű, vagy három tartó gyűrű és egy vezető.

A vezetőgyűrűnek más formája van és előrébb található, a lövedék csúcsa felé, a funkciója pedig az, hogy a lehető legkoaxiálisabbá tegye a lövedék csőbe való behelyezését, ami a  pontosság előnyére válik.

Az összeszerelés során fontos, hogy legalább két tartógyűrű legyen hüvelynyakban. A hüvelynyakat újra kell állítani a hosszúság legalább kétharmadán, de legjobb az egész hosszán.

 - ÚJRATÖLTÉS RECEPT
  A Hasler magoknál - a saját struktúrája miatt - a felhasználandó  lőpor mennyisége más, mint a többi lőszereknél.  Ezért nincs általános recept, hogy mennyi lőport kell használni, de annak, aki nálunk vásárol , a felhasználandó lőpor típusának ismeretében a lövedék gyártója által tesztelt  saját receptet küldünk!